Проблемні питання доказування у кримінальних провадженнях щодо воєнних злочинів - Єфіменко, Т. С.; Yefimenko, T. S. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 220-222, 2023)
Розглянуто проблемні питання проведення слідчих (розшукових) дій, а також роль суб’єктів, які приймають участь у їх проведенні. Наголошено на необхідність приділити достатньо уваги для вирішення вказаних проблем щодо забезпечення належного кадрового потенціалу та розробки певного порядку дій, який враховуватиме конкретні обставини проведення слідчих дій у кримінальних провадженнях щодо воєнних злочинів.

Problematic issues of conducting investigative (search) actions are considered, as well as the role of subjects, who take part in their implementation. It was emphasized the need to pay enough attention to solving the specified problems in terms of ensuring adequate personnel potential and developing a certain procedure that will take into account the specific circumstances of conducting investigative actions in criminal proceedings regarding war crimes.

Рассмотрены проблемные вопросы проведения следственных (розыскных) действий, а также роль субъектов, принимающих участие в их проведении. Отмечено необходимость уделить достаточно внимания для решения указанных проблем обеспечения надлежащего кадрового потенциала и разработки определенного порядка действий, который будет учитывать конкретные обстоятельства проведения следственных действий в уголовных производствах по военным преступлениям.
Keywords: кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; воєнні злочини; war crimes; военные преступления; доказування; proving; доказывание