Використання речовини сльозогінної та дратівливої дії в зарубіжних країнах - Скляр, О. С.; Skliar, O. S.; Гадомська, О. Р.; Hadomska, O. R.; Олександр Скляр (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 143-145, 2024)
Встановлено, що у багатьох країнах світу, з урахуванням правових аспектів, правоохоронними органами використовуються речовини сльозогінної та дратівливої дії CS, CN та OC із схожими фізичним впливом на живі об’єкти.

It has been established that in many countries of the world, taking into account legal aspects, law enforcement agencies use substances with tear and irritant action CS, CN and OCs with similar physical effects on living objects.

Установлено, что во многих странах мира, с учетом правовых аспектов, правоохранительными органами используются вещества слезоточивого и раздражающего действия CS, CN и OC с похожим физическим влиянием на живые объекты.
Keywords: правоохоронні органи; речовини сльозогінної та дратівливої дії; міжнародний досвід; law enforcement agencies; tear and irritant substances; international experience; правоохранительные органы; вещества слезоточивого и раздражающего действия; международный опыт