Інформаційна війна як невід’ємна складова повномасштабного вторгнення росії в Україну - Досаєва, Д. А.; Dosaieva, D. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 206-208, 2023)
Зазначено, що з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, боротьба на інформаційному фронті набула ще більшої актуальності. Ворог використовує всі можливі засоби для того, щоб перемогти українців на інформаційному фронті, зародити в нас сумніви й невпевненість, посіяти хаос і роздріб у нашій державі, переслідуючи свої загарбницькі цілі під виглядом звільнення українців від неонацизму. Треба вчитися протистояти й чинити гідний опір у цій війні.

It was noted that with the beginning of the full-scale invasion of Russia into Ukraine, the struggle on the information front became even more urgent. The enemy uses all possible means to to defeat the Ukrainians on the information front, to give birth we have doubts and insecurities, sow chaos and disorder in our state, pursuing their aggressive goals under the guise of liberating Ukrainians from neo-Nazism. We must learn to resist and put up a decent resistance in this war.

Отмечено, что с началом полномасштабного вторжения России в Украину, борьба на информационном фронте приобрела еще большую актуальность. Враг использует все возможные средства для того, чтобы победить украинцев на информационном фронте, зародить у нас сомнения и неуверенность, посеять хаос и раздор в нашем государстве, преследуя свои захватнические цели под видом освобождения украинцев от неонацизма. Надо учиться противостоять и оказывать достойное сопротивление этой войне.
Keywords: інформаційна війна; information war; информационная война; фейки; fakes; російсько-українська війна; Russian-Ukrainian war; русско-украинская война