Місце і роль керівника у підрозділах Національної поліції України - Бандурка, О. М.; Bandurka, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0240-5517 (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 15 квіт. 2021 р.). — Харків: ХНУВС, 2021. – С. 26-30, 2021)
У тезах розглянуто керівництво як явище у сфері правових, політичних, економічних, соціальних відносин, а лідерство – як явище психологічне. Зазначено, що у наші дні не може розраховувати на успіх той керівник, який бачить у підлеглих тільки виконавців. Керівник поліції, який хоче працювати якомога ефективніше, має навчитися користатися всіма стилями, методами і типами впливу, найбільш придатними для конкретної ситуації.

Leadership is considered in theses as a phenomenon in the field of legal, political, economic, social relations, and leadership - as a psychological phenomenon. It is noted that nowadays the leader who sees only subordinates in subordinates cannot count on success. A police chief who wants to work as effectively as possible must learn to use all the styles, methods and types of influence that are most appropriate for a particular situation.

В тезисах рассмотрено руководство как явление в сфере правовых, политических, экономических, социальных отношений, а лидерство - как явление психологическое. Отмечено, что в наши дни не может рассчитывать на успех тот руководитель, который видит в подчиненных только исполнителей. Руководитель полиции, который хочет работать как можно эффективнее, должен научиться пользоваться всеми стилями, методами и типами влияния, наиболее подходящими для конкретной ситуации.
Бандурка, О. М. Місце і роль керівника у підрозділах Національної поліції України / Олександр Маркович Бандурка // Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 15 квіт. 2021 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. — Харків: ХНУВС, 2021. – С. 26-30.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліція; полиция; police; лідер; лидер; керівник поліції; начальник полиции; police chief; leader; управлінський процес; управленческий процесс; management process