Використання технології блокчейн у діяльності правоохороних органів та протидії кіберзлочинам - Орлов, Р. Р.; Orlov, R. R.; Окушко, А. В.; Okushko, A. V. (Застосування інформаційних технологій у правоохоронній діяльності: матеріали Круглого столу (м. Харків, 14 груд. 2022 р.). – Харків: ХНУВС, 2022. – С. 70-72, 2022)
Наголошено, що блокчейн відкриває нові ефективніші способи протистояння кібератакам , надає надійний захист даних від злому, крадіжки або знищення цінної інформації. Застосування технологій блокчейн та продуктів на її основі у протидії кібертероризму проводиться, як правило, комплексно з іншими технологіями. Зазначено, що блокчейн у поєднанні із штучним інтелектом використовується для фільтрації та ідентифікації важливої інформації, для пошуку у величезних масивах даних чим користуються технічні фахівці у правоохоронних органах.

It is emphasized that the blockchain opens up new and more effective ways of resisting cyber attacks, provides reliable data protection against hacking, theft or destruction of valuable information. Application of blockchain technology and products based on it in the fight against cyber terrorism is usually carried out in a complex manner with other technologies. It is noted that blockchain in combination with artificial intelligence is used to filter and identify important information, to search in huge arrays of data, which is used by technical specialists in law enforcement agencies.

Отмечено, что блокчейн открывает новые более эффективные способы противостояния кибератакам, предоставляет надежную защиту данных от взлома, кражи или уничтожения ценной информации. Применение технологий блокчейна и продуктов на ее основе в противодействии кибертерроризму проводится, как правило, комплексно с другими технологиями. Отмечено, что блокчейн в сочетании с искусственным интеллектом используется для фильтрации и идентификации важной информации для поиска в огромных массивах данных, чем пользуются технические специалисты в правоохранительных органах.
Орлов, Р. Р. Використання технології блокчейн у діяльності правоохороних органів та протидії кіберзлочинам / Орлов Роман Русланович, Окушко Андрій Васильович // Застосування інформаційних технологій у правоохоронній діяльності: матеріали Круглого столу (м. Харків, 14 груд. 2022 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, Ф-т № 6, Каф. кібербезпеки та DATA-технологій. – Харків: ХНУВС, 2022. – С. 70-72.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; Україна. Ukraine. Украина; кібербезпека; cyber security; кибербезопасность; блокчейн; blockchain; інформаційні технології; information technology; информационные технологии; протидія кіберзлочинності; combating cybercrime; противодействие киберпреступности