Теоретико-методологічні проблеми захисту трудових прав та інтересів працівників, які працюють у роботодавців – фізичних осіб - Василько, І. В.; Vasylko, I. V. (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 108-111., 2020)
Надано висновок стосовно того, що під захистом трудових прав працівників, які працюють у роботодавців – фізичних осіб слід розуміти комплекс визначених державою на нормативно-правовому рівні засобів, спрямованих на недопущення порушення прав, свобод та інтересів працівників, припинення таких порушень, а також поновлення стану, що існував до порушення права, що здійснюються шляхом встановлення можливості оскарження рішень, дій та бездіяльності роботодавців – фізичних осіб у судовому порядку та застосування до винних в порушені трудових прав зазначених суб’єктів трудових правовідносин заходів юридичної відповідальності. Представлен вывод о том, что под защитой трудовых прав работников, работающих у работодателей – физических лиц следует понимать комплекс определенных государством на нормативно-правовом уровне средств, направленных на недопущение нарушения прав, свобод и интересов работников, пресечение таких нарушений, а также восстановление состояния , существовавшего до нарушения права, осуществляемого путем установления возможности обжалования решений, действий и бездействия работодателей – физических лиц в судебном порядке и применения к виновным в нарушении трудовых прав указанных субъектов трудовых правоотношений мер юридической ответственности. The conclusion is presented that under the protection of the labor rights of employees working for employers - individuals should be understood as a set of means defined by the state at the regulatory and legal level, aimed at preventing violations of the rights, freedoms and interests of employees, suppressing such violations, as well as restoring the state of existing before the violation of the right, carried out by establishing the possibility of appealing against decisions, actions and inaction of employers - individuals in court and applying measures of legal liability to those guilty of violating the labor rights of these subjects of labor legal relations.
Василько І. В. Теоретико-методологічні проблеми захисту трудових прав та інтересів працівників, які працюють у роботодавців – фізичних осіб / І. В. Василько // Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / редкол.: Д. В. Швець (голова), О. М. Бандурка, С. М. Гусаров та ін. ; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 108-111.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; захист трудових прав працівників; защита трудовых прав работников; protection of labor rights of workers; трудові спори; трудовые споры; labor disputes; судовий захист трудових прав; судебная защита трудовых прав; judicial protection of labor rights