Дотримання прав людини при відібранні біологічних зразків для експертизи: кримінальний процесуальний аспект - Урбан, В. А.; Urban, V. A.; Романюк, В. В.; Romaniuk, V. V.; Віталій Романюк (Права людини – пріоритет сучасної держави : зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 10 груд. 2021 р.). - Одеса: Видав. дім "Гельветика", 2021. - С. 151-154, 2021)
Вивчено проблему дотримання прав людини, що постає перед органами досудового розслідування у кримінальному провадженні при відібранні біологічних зразків для проведення генотипоскопічної експертизи.

The problem of observing human rights, which appears before the bodies of pre-trial investigation in criminal proceedings when biological samples are taken for examination, is studied.

Изучена проблема соблюдения прав человека, которая встает перед органами досудебного расследования в уголовном производстве при отборе биологических образцов для проведения экспертизы.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; відібрання біологічних зразків; біологічні зразки; дотримання прав людини; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; відбір біологічних зразків; отбор биологических образцов; selection of biological samples; biological samples; биологические образцы; observance of human rights; соблюдение прав человека