Деякі питання відповідності правового регулювання митної справи в Україні міжнародним стандартам - Панов, І. О.; Panov, I. O.; Ігор Панов (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 128-133, 2024)
Зазначено, що в умовах сьогодення надзвичайно важливим є вивчення міжнародних вимог до організації діяльності митних адміністрацій для виявлення прогалин у вітчизняному митному законодавстві та формування національної нормативно-правової системи норм, що дозволяють впроваджувати найкращі їх моделі.

It is noted that in today's conditions, it is extremely important to study international requirements for the organization of the activities of customs administrations in order to identify gaps in domestic customs legislation and to form a national regulatory and legal system of norms that allow implementing the best of their models.

Отмечено, что в условиях сегодняшнего дня чрезвычайно важно изучение международных требований к организации деятельности таможенных администраций для выявления пробелов в отечественном таможенном законодательстве и формирования национальной нормативно-правовой системы норм, позволяющих внедрять наилучшие их модели.
Keywords: митна справа; правове регулювання; міжнародні стандарти; customs affairs; legal regulation; international standards; таможенное дело; правовое регулирование; международные стандарты