Інструменти та методи АІ та OSINT для розшуку дітей, які зникли безвісти, депортовані або примусово переміщені. Використання розвідданих на основі відкритих джерел, їх аналізу та новітніх технологій, включаючи розпізнавання облич: методичні рекомендації - Харківський національний університет внутрішніх справ; Kharkiv National University of Internal Affairs; Навчально-науковий інститут № 4 (підготовки фахівців з інформаційно-аналітичного забезпечення та кібербезпеки Національної поліції України); Пашнєв, Д. В.; Pashnev, D. V.; Шматков, Д. І.; Shmatkov, D. I.; Коломійцев, С. О.; Kolomiitsev, S. O.; Манжай, О. В.; Manzhai, O. V.; Носов, В. В.; et al. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
У методичних рекомендаціях запропоновані інструменти та методи штучного інтелекту (АІ) та розвідки на основі відкритих джерел (OSINT) для розшуку дітей, які зникли безвісти, депортовані або примусово переміщені. Розкриті практичні питання використання розвідданих на основі відкритих джерел, їх аналізу та новітніх технологій, включаючи розпізнавання облич.

The guidelines suggest artificial intelligence (AI) and open source intelligence (OSINT) tools and techniques for tracing missing, deported or forcibly displaced children. The practical issues of using intelligence based on open sources, their analysis and the latest technologies, including face recognition, are revealed.

В методических рекомендациях предложены инструменты и методы AI и OSINT для розыска детей, пропавших без вести, депортированных или принудительно перемещенных. Раскрыты практические вопросы использования разведданных на основе открытых источников, их анализа и новейших технологий, включая распознавание лиц.
Keywords: Україна; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; штучний інтелект; розвідка на основі відкритих джерел; АІ; OSINT; розшук фізичних осіб; розшук дітей, які зникли безвісти, депортовані або примусово переміщені; новітні технології; розпізнавання облич; технології розпізнавання облич; діти; ідентифікація облікових записів, предметів та фізичних осіб; зображення; відео; нормативно-правові аспекти; search for individuals; Ukraine; artificial intelligence; open source intelligence; Украина; розыск физических лиц; искусственный интеллект; разведка на основе открытых источников