До визначення поняттєвого простору проблеми ресурсів особистості - Євдокімова, О. О.; Yevdokimova, O. O.; Ламаш, І. В.; Lamash, I. V.; Olena Yevdokimova (Бочаровські читання : тези доп. учасників Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 25-річчю підгот. психологів у Харків. нац. ун-ті внутр. справ (Харків, 13 квіт. 2018 р.). – Харків, 2018.– С. 93-100., 2018)
Розглянуто варіанти семантичного наповнення таких популярних у сучасній науці понять, як «психологічні ресурси», «особистісний потенціал», «психологічний капітал», «життєві ресурси особистості» тощо. Виявлено сутнісні розходження у тлумаченні психологічних ресурсів особистості в різних наукових концепціях.

Variants of the semantic content of concepts popular in modern science, such as "psychological resources", "personal potential", "psychological capital", "vital resources of an individual", etc., are considered. Essential differences in the interpretation of the psychological resources of the individual in various scientific concepts have been revealed.

Рассмотрены варианты семантического наполнения таких популярных в современной науке понятий, как «психологические ресурсы», «личностный потенциал», «психологический капитал», «жизненные ресурсы личности» и др. Выявлены сущностные различия в толковании психологических ресурсов личности в различных научных концепциях.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; особистісний потенціал; personal potential; личностный потенциал; психологічні ресурси; psychological resources; психологические ресурсы; психологічний капітал; psychological capital; психологический капитал; ресурсозабезпечення; resource provision; ресурсообеспечение