Моніторинг дотримання екологічного законодавства ЄС - Дуравкіна, Н. І.; Duravkina, N. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5075-9109; Отенко, Д. А.; Otenko, D. A. (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 36-37, 2021)
Відзначено, що моніторинг навколишнього середовища, звітування, а потім і регуляторний моніторинг відіграють фундаментальну роль у наданні інформації громадянам та урядам щодо того, наскільки ефективно політика ЄС реалізує свої екологічні, економічні та соціальні цілі.

It was noted that environmental monitoring, reporting and then regulatory monitoring play a fundamental role in providing information to citizens and governments about how effectively EU policies are implementing their environmental, economic and social goals.

Отмечено, что мониторинг окружающей среды, отчетности, а затем и регуляторный мониторинг играют фундаментальную роль в предоставлении информации гражданам и правительствам относительно того, насколько эффективно политика ЕС реализует свои экологические, экономические и социальные цели.
Дуравкіна, Н. І. Моніторинг дотримання екологічного законодавства ЄС / Наталія Ігорівна Дуравкіна, Данііл Андрійович Отенко // Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Сум. філ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 36 -37.
Keywords: Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; Екологічне право. Environmental law. Экологическое право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Європейський Союз; European Union; Европейский Союз; екологічне законодавство; environmental legislation; экологическое законодательство; моніторинг; monitoring; мониторинг