Профілактика стигматизації як фактор попередження девіантної поведінки підлітків - Бєлих, О. Є. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2009. - № 3 (46). - С. 266-271, 2009)
Описані етапи профілактичної роботи, спрямовані на дестигматизацію. На прикладі соціологічного дослідження, що було проведене серед вихованців Харківського обласного притулку для неповнолітніх, пояснено ефективність профілактичних методів, метою яких є нейтралізація негативної стигматизації. Описаны этапы профилактической работы, направленной на дестигматизацию. На примере социологического исследования, которое было проведено среди воспитанников Харьковского областного приюта для несовершеннолетних, пояснена эффективность профилактических методов, целью которых является нейтрализация негативной стигматизации. The stages of preventive work directed on neutralizing of negative stigmatization are described. Effectiveness of preventive methods aimed at neutralizing of negative stigmatization is explained on the example of sociological research conducted among inmates of Kharkiv Regional orphanage for minors.
Бєлих, О. Є. Профілактика стигматизації як фактор попередження девіантної поведінки підлітків / О. Є. Бєлих // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2009. - № 3 (46). – С. 266-271.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; профілактика; prevention; профилактика; стигматизація; стигматизация; stigmatization; Психологія. Рsychology. Психология; Юридичні науки. Правоохоронна діяльність. Law sciences. Law enforcement. Юридические науки. Правоохранительная деятельность; девіантна поведінка; девиантное поведение; deviant behavior; притулок для неповнолітніх; shelter for minors; приют для несовершеннолетних; підліток; подросток; teenager