Впровадження керівних принципів комітету міністрів Ради Європи щодо правосуддя, дружнього до дітей, в Україні - Юшкевич, О. Г.; Iushkevych, O. G.; Юшкевич Олена Геннадіївна (Верховенство права: доктрина і практика в умовах сучасних світових викликів : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Дніпро, 25 лют. 2022 р.). - Дніпро : Дніпроп.держ. ун-т внутр. справ, 2022. - С. 268-271, 2022)
Проаналізовано положення керівних принципів про правосуддя, дружнє до дітей, розроблені Комітетом міністрів Ради Європи (участь, найкращі інтереси дитини, гідність, захист від дискримінації, верховенство права)

The provisions of the guidelines on child-friendly justice developed by the Committee of Ministers of the Council of Europe (participation, best interests of the child, dignity, protection against discrimination, rule of law) were analyzed.
Keywords: дитяча злочинність; child crime; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Держава і право. State and Law. Государство и право; justice; children; juvenile justice; rule of law; best interests of the child; детская преступность; правосуддя; діти; ювенальна юстиція; верховенство права; найкращі інтереси дитини; правосудие; дети; ювенальная юстиция; верховенство права; лучшие интересы ребенка