Адміністративне процесуальне право України: питання теорії : автореф. дис. - Джафарова, М. В.; Dzhafarova, M. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6203-0027 (Харків, 2018)
Дисертація є комплексним науковим дослідженням, присвяченим теоретико-правовій характеристиці адміністративного процесуального права як самостійної галузі права в національній правовій системі. Автором з’ясовано ступінь наукової розробленості проблеми визначення поняття та предмета адміністративного процесуального права України у правовій думці. Проаналізовано сутність та значення адміністративно-процесуальних норм, які складають окремі інститути адміністративного процесуального права, зокрема: процесуального представництва, доказів та доказування, процесуальних строків та заходів процесуального примусу. Запропоновано конкретні науково обґрунтовані пропозиції та рекомендації щодо вдосконалення адміністративного процесуального законодавства, спрямовані на підвищення якості розгляду та вирішення адміністративних справ.

The dissertation is a comprehensive scientific research devoted to the theoretical legal characteristics of administrative procedural law as an independent branch of law in the national legal system. The author finds out the degree of scientific elaboration of the problem of definition of the concept and subject of administrative procedural law of Ukraine in legal opinion. The essence and significance of administrative procedural rules, which constitute separate institutions of administrative procedural law, in particular: procedural representation, evidence and evidence process, procedural deadlines and measures of procedural coercion. Specific scientifically substantiated offers and recommendations for the improvement of administrative procedural legislation which aimed at improving the quality of consideration and resolution of administrative cases are offered.

Диссертация является комплексным научным исследованием, посвященным теоретико-правовой характеристике административного процессуального права как самостоятельной отрасли права в национальной правовой системе. Автором осуществлен обзор специальных юридических литературных источников и выяснена степень научной разработанности проблемы по определению понятии и предмета административного процессуального права Украины в правовой мысли. Проанализированы сущность и значение административно-процессуальных норм, которые составляют отдельные институты административного процессуального права, в частности: процессуального представительства, доказательств и доказывания, процессуальных сроков и мер процессуального принуждения. Предложены конкретные научно обоснованные предложения и рекомендации по совершенствованию административного процессуального законодательства, направленные на повышение качества рассмотрения и своевременного разрешения административных дел.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук
Administrative Procedural Law of Ukraine: Issues of Theory
Джафарова, М. В. Адміністративне процесуальне право України: питання теорії : автореф. дис. ... д-ра юрид. наук : 12.00.07 / М. В. Джафарова; МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2018. - 45 с.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.07; Україна. Ukraine. Украина; адміністративне процесуальне право; административное процессуальное право; administrative procedural law; принципи права; принципы права; principles of law; механізм адміністративного процесуального регулювання; механизм административного процессуального регулирования; mechanism of administrative procedural regulation; адміністративна процесуальна правосуб’єктність; административная процессуальная правосубъектность; administrative procedural legal subjectivity; поняття; понятие; concept