Правонаступництво як наслідок реорганізації юридичної особи - Ступак, Т. С.; Stupak, T. S. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 99-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 24 трав. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 338-339, 2024)
Доведено, що реорганізація юридичної особи є однією з підстав правонаступництва. Оскільки правонаступництво полягає у заміні суб’єктів правовідносин та перенесенні прав і обов’язків від правопопередника до правонаступника, то кожне правонаступництво є зміною цивільних правовідносин.

It has been proven that the reorganization of a legal entity is one of the reasons for legal succession. Since legal succession consists in the replacement of subjects of legal relations and the transfer of rights and obligations from the legal predecessor to the legal successor, each legal succession is a change in civil legal relations.

Доказано, что реорганизация юридического лица является одним из оснований правопреемства. Поскольку правопреемство заключается в замене субъектов правоотношений и переносе прав и обязанностей от правопредшественника к правопреемнику, то каждое правопреемство является изменением гражданских правоотношений.
Keywords: реорганізація юридичної особи; правонаступництво; цивільні правовідносини; reorganization of a legal entity; legal succession; civil legal relations; реорганизация юридического лица; правопреемство; гражданское правоотношение