Спілкування в чаті як сучасна форма міжкультурної взаємодії - Бацінко, О. А.; Batsinko, O. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 626-628, 2025)
Стверджено, що чат, як форма віртуальної синхронної комунікації, відбиває характерні для реальності тенденції. Вивчення особливостей цього виду спілкування має велике значення для міжкультурної комунікації, тому що наше життя без інтернету сьогодні уявити так само складно, як і кілька десятиліть тому складно було б уявити собі виникнення глобальної мережі, що об’єднує мільйони людей по всьому світу.

It is argued that chat, as a form of virtual synchronous communication, reflects trends characteristic of reality. Studying the features of this type of communication is of great importance for intercultural communication, because our life without the Internet today is as difficult to imagine as it would have been difficult to imagine the emergence of a global network connecting millions of people around the world a few decades ago.
Keywords: міжкультурна комунікація; Інтернет; чат; акроніми; семіотичні інновації; смайлики; intercultural communication; Internet; chat; acronyms; semiotic innovations; emoticons