Легка атлетика як засіб розвитку фізичної витравалості майбутнх офіцерів Національної поліції України - Боровик, М. О.; Borovyk, M. O; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0943-6735 (Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 5. Педагогічні науки: реалії та перспективи. - 2018. - Вип. 61. - С. 21-26, 2018)
В даній праці висвітленні питання, пов’язанні із вдосконаленням рівня фізичної підготовленості майбутніх офіцерів Національної поліції України, які проходять навчання у вищих навчальних закладах із специфічними умовами навчання, а саме розвитку їх фізичної витривалості засобами легкої атлетики. Надано: поняття загальної та спеціальної фізичної витривалості розкриті: терміни, цілі та мета оздоровчого і спортивного бігу. Розглянута техніка та експериментально перевірена методика підготовки до оздоровчого бігу, наведена порівняльна характеристика частоти деяких захворювань курсантів 1-го курсу Харківського національного університету внутрішніх справ, що займались за авторською методикою. Проведений аналіз динаміки росту світових рекордів спортивного бігу у чоловіків на різних дистанціях протягом чотирьох періодів часу. Розкрита техніка бігу на короткі, середні та довгі дистанції із виконанням старту, стартового розбігу, бігу по дистанції та фінішу. Продемонстровані нормативи з бігу на різні дистанції для поліцейських, які навчаються у вищих навчальних закладах із специфічними умовами навчання. Надано методичні вказівки для бігу по пересічній місцевості, з метою покращення рівня розвитку фізичної витривалості.

The author of this paper has highlighted the issues related to the improvement of the level of physical preparedness of future officers of the National Police of Ukraine, who undergo training in higher educational institutions with specific learning conditions, namely the development of their physical endurance by means of track and field. The author has provided: the concept of general and special physical endurance: has revealed: the terms, goals and purpose of recreational and sports jogging. The author has studied the technique and has experimentally tested the methods of training for recreational jogging; has provided the comparative characteristics of the frequency of some diseases of the first-year students of Kharkiv National University of Internal Affairs, who were trained in accordance to the author’s methodology. The analysis of the dynamics of the growth of world records of sports jogging among men at different distances during four seasons has been conducted. The technique of running for short, medium and long distances with doing hajime, starting stride, run in distance and finish has been revealed. The author has demonstrated the standards for running on different distances for police officers trained in higher educational institutions with specific learning conditions. Methodical instructions for running cross-country terrain, in order to improve the level of development of physical endurance, have been provided.

В данной работе освещениы вопросы, связанные с усовершенствованием уровня физической подготовки будущих офицеров Национальной полиции Украины, которые проходят обучение в высших учебных заведениях со специфическими условиями обучения, а именно развития их физической выносливости средствами легкой атлетики. Предоставлено: понятие общей и специальной физической выносливости раскрыты: понятие, цели, оздоровительного и спортивного бега. Рассмотрена техника и экспериментально проверена методика подготовки к оздоровительному бегу, проведена сравнительная характеристика частоты некоторых заболеваний курсантов 1-го курса Харьковского национального университета внутренних дел, которые занимались по авторской методике. Проведеный анализ динамики роста мировых рекордов спортивного бега у мужчин на различных дистанциях на протяжении четырех периодов времени. Раскрыта техника бега на короткие, средние и длиные дистанции с выполнением старта, стартового разбега, бега по дистанции и финиша,. Продемонстрированы нормативы по бегу на различные дистанции для полицейских, которые учатся в высших учебных заведениях со специфическими условиями обучения. Даны методические указания для бега по пересеченной местности, с целью улучшения уровня развития физической выносливости.
Легкая атлетика как средство развития физической выносливости будущих офицеров Национальной полиции Украины
Track and field as a mean of developing physical endurance of future officers of the National police of Ukraine
Боровик, М. О. Легка атлетика як засіб розвитку фізичної витравалості майбутнх офіцерів Національної поліції України / Боровик, М. О. // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 5. Педагогічні науки: реалії та перспективи. - 2018. - Вип. 61. - С. 21-26.
Keywords: поліцейський; фізична витривалість; оздоровчий біг; фізичний стан; психофізична підготовка; пересічена місцевість; полицейский; Фізична культура. Спорт. Physical Education. Sport. Физическая культура. Спорт; Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; police officers; физическая выносливость; physical endurance; оздоровительный бег; recreational jogging; физическое состояние; physical condition; легка атлетика; легкая атлетика; athletics; психофизическая подготовка; psychophysical training; пересеченная местность; cross country; бег по пересеченной местности