Сучасні функціональні моделі органів прокуратури - Чумак, В. В.; Chumak, V. V.; Хань, О. О.; Khan, O. O.; Хань Олександр (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 68-70, 2021)
Виокремлено функціональні моделі органів прокуратури. Зазначено, що характер тієї чи іншої моделі залежить також від місця прокуратури у системі державного апарату. В різних державах прокуратура як державний орган, що належить або до виконавчої, або до судової влади, або посідає проміжне місце між виконавчою і судовою владою, або має самостійне місце в системі поділу влади.

Functional models of prosecutor's offices are singled out. It is noted that the nature of one or another model also depends on the place of the prosecutor's office in the state apparatus system. In various states, the prosecutor's office as a state body belonging either to the executive or to the judiciary, or occupies an intermediate position between the executive and the judiciary, or has an independent place in the system of separation of powers.

Выделены функциональные модели органов прокуратуры. Отмечено, что характер той или иной модели зависит от места прокуратуры в системе государственного аппарата. В разных государствах прокуратура как государственный орган, принадлежащий либо исполнительной, либо судебной власти, либо занимает промежуточное место между исполнительной и судебной властью, либо имеет самостоятельное место в системе разделения властей.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; органи прокуратури; prosecutor's office; органы прокуратуры; функціональні моделі прокуратури; functional models of the prosecutor's office; функциональные модели прокуратуры