Окремі проблеми правового регулювання працевлаштування випускників закладів фахової передвищої освіти - Мельник, К. Ю.; Melnyk, K. Yu.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8960-0234 (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.). – Вінниця, 2022. – С. 65-67, 2022)
Зазначено, що заклади фахової передвищої освіти не зобов’язані здійснювати працевлаштування випускників. Держава у співпраці з роботодавцями забезпечує створення умов для реалізації випускниками закладів фахової передвищої освіти права на працю, гарантує створення рівних можливостей для вибору місця роботи, виду трудової діяльності з урахуванням здобутої фахової передвищої освіти та суспільних потреб.

It is noted that institutions of vocational pre-higher education are not obliged to employ graduates. The state, in cooperation with employers, ensures the creation of conditions for the realization of the right to work by graduates of vocational higher education institutions, guarantees the creation of equal opportunities for choosing a place of work, the type of work activity, taking into account the acquired vocational higher education and social needs.

Отмечено, что учреждения профессионального образования не обязаны осуществлять трудоустройство выпускников. Государство в сотрудничестве с работодателями обеспечивает создание условий для реализации выпускниками учреждений профессионального образования права на труд, гарантирует создание равных возможностей для выбора места работы, вида трудовой деятельности с учетом полученного профессионального высшего образования и общественных потребностей.
Мельник, К. Ю. Окремі проблеми правового регулювання працевлаштування випускників закладів фахової передвищої освіти / Костянтин Юрійович Мельник // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця, 2022. – С. 65-67.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; працевлаштування; employment; трудоустройство; випускники закладів фахової передвищої освіти; graduates of institutions of professional preliminary higher education; выпускники заведений профессионального высшего образования; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; Проект