Протидія торгівлі людьми в умовах воєнного стану - Пчеліна, О. В.; Pchelina, O. V.; Невядовський, В. О.; Neviadovskyi, V. O.; Vladyslav Neviadovskyi; Пчеліна Оксана Василівна (Протидія кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 31 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 69-71, 2023)
Зазначено, що з початком повномасштабного вторгнення російської федерації торгівля людьми не втратила своєї актуальності, а навпаки – підвищила небезпеку явища. Підкреслено, що торгівля людьми – серйозна проблема у мирний час, а війна та збройний конфлікт створюють найбільш сприятливі умови для торгівлі та експлуатації людьми.

It was noted that with the beginning of the full-scale invasion of the Russian Federation, human trafficking did not lose its relevance, but on the contrary - increased the danger of the phenomenon. It is emphasized that human trafficking is a serious problem in peacetime, and war and armed conflict create the most favorable conditions for human trafficking and exploitation.

Отмечено, что с началом полномасштабного вторжения со стороны рф торговля людьми не утратила собственной актуальности, а напротив – повысила угрозу явления. Подчеркнуто, что торговля людьми – серьезная проблема в мирное время, а война и вооруженный конфликт создают наиболее благоприятные условия для торговли и эксплуатации людьми.
Keywords: протидія торгівлі людьми; торгівля людьми; умови воєнного стану; Україна; human trafficking; combating human trafficking; противодействие торговле людьми; торговля людьми; війна