Комунікаційна поліція: як партнерство із громадою сприяє захисту прав людини - Коса, О. А.; Kosa, O. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 119-121, 2025)
Відзначено, що комунікаційна поліція — це не лише про безпеку, а й про відновлення соціальної довіри, демократичного правопорядку та гідності людини в постконфліктній Україні. Підкреслено, що саме через таке партнерство, через довіру та взаєморозуміння між поліцією та громадою можно досягти справжнього захисту прав людини та створити безпечне та комфортне середовище для життя кожного з нас.

It was noted that communication policing is not only about security, but also about restoring social trust, democratic rule of law and human dignity in post-conflict Ukraine. It was emphasized that it is through such a partnership, through trust and mutual understanding between the police and the community that it is possible to achieve genuine protection of human rights and create a safe and comfortable environment for the life of each of us.
Keywords: Україна; поліцейський офіцер громади; комунікаційна поліція; зарубіжний досвід; партнерство між поліцією та громадою; Ukraine; community police officer; Community Policing; communication police; foreign experience; police-community partnership