Система суб'єктів, що здійснюють заходи щодо протидії гендерно обумовленому насильству та роль Національної поліції у взаємодії із державними та громадськими інституціями - Грідіна, Н. Ю.; Hridina, N. Yu.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8499-074X (Юридична наука. - 2020. - № 4(106), т. 2. - С. 14-22, 2020)
Досліджено розуміння терміну «система», та на підставі аналізу нормативно-правових актів виокремлено систему суб’єктів, що здійснюють заходи протидії гендерно обумовленому насильству. Доведено, що система субʼєктів протидії гендерно обумовленому насильству становить собою сукупність органів та установ публічної влади, які на відповідних рівнях здійснюють, визначені нормативно-правовими актами, повноваження для досягнення спільної мети із протидії всім видам гендерно обумовленого насильства. Виокремлено ключова роль підрозділів Національної поліції у взаємодії з державними та громадськими інституціями у запобіганні та протидії насильству.

The understanding of the term "system" is studied, and on the basis of the analysis of normative-legal acts the system of subjects carrying out measures of counteraction to gender-based violence is singled out. It is proved that the system of subjects of counteraction to gender-based violence is a set of bodies and institutions of public authority, which at the appropriate levels exercise, defined by regulations, the authority to achieve a common goal of combating all types of gender-based violence. The key role of the National divisions is highlighted police in cooperation with state and public institutions in preventing and combating violence.

Исследовано понимание термина «система» и на основании анализа нормативно-правовых актов выделена система субъектов, осуществляющих меры противодействия гендерно обусловленному насилию. Доказано, что система субъектов противодействия гендерно обусловленному насилию представляет собой совокупность органов и учреждений публичной власти, которые на соответствующих уровнях осуществляют, определенные нормативно правовыми актами, полномочия для достижения общей цели по противодействию всем видам гендерно обусловленного насилия. Выделена ключевая роль подразделений Национальной полиции во взаимодействии с государственными и общественными институтами в предотвращении и противодействии насилию.
System of subjects taking measures to combat gender-based violence and the role of the National Police in the interaction of the country with the state of the state
Грідіна, Н. Ю. Система суб'єктів, що здійснюють заходи щодо протидії гендерно обумовленому насильству та роль Національної поліції у взаємодії із державними та громадськими інституціями / Грідіна Н. Ю. // Юридична наука. - 2020. - № 4(106), т. 2. - С. 14-22. - DOI: 10.32844/2222-5374-2020-106-4-2.02.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; гендерно обумовлено насильство; гендерно обусловленное насилие; gender-based violence; домашнє насильство; домашнее насилие; domestic violence; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліція; полиция; police; система суб’єктів протидії гендерно обумовленому насильству; протидія насильству; противодействие насилию; combating violence; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; суб’єкти протидії насильству; субъекты противодействия насилию; anti-violence actors; нормативно-правове забезпечення; нормативно-правовое обеспечение; regulatory and legal support