Використання OSINT-технологій у розслідуванні воєнних злочинів: сучасний стан і перспективи - Погоріла, С. І.; Pohorila, S. I.; Ruslan Chycha (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 346-348, 2025)
Наголошено, що OSINT-технології відіграють важливу роль у документуванні воєнних злочинів. Незважаючи на виклики, вони мають величезний потенціал для міжнародного правосуддя, забезпечуючи точність та прозорість розслідувань. Подальший розвиток технологій та впровадження етичних стандартів дозволять ще ефективніше використовувати відкриту розвідку для притягнення винних до відповідальності. Технології відпрацьовані в умовах воєнного стану та складних соціальних і технічних умовах обов’язково знайдуть своє використання і в звичайних практиках кримінального судочинства.

It was emphasized that OSINT technologies play an important role in documenting war crimes. Despite the challenges, they have enormous potential for international justice, ensuring the accuracy and transparency of investigations. Further development of technologies and implementation of ethical standards will allow for even more effective use of open intelligence to bring perpetrators to justice. Technologies tested in martial law and complex social and technical conditions will certainly find their application in ordinary criminal justice practices.
Keywords: кримінальне судочинство; розслідування воєнних злочинів; OSINT-технології; criminal justice; war crimes investigation; OSINT technologies