Особливості наділення поліцейських додатковими повноваженнями під час воєнного стану в Україні - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 12-14, 2022)
Визначено, що запровадження на всій території України воєнного стану зумовило потребу в оновленні законодавства та виробленні концептуально нових підходів до організації діяльності органів поліції. Скориговано форми і методи їх роботи, оптимізовано коло їх повноважень, вироблено нові критерії оцінювання ефективності їх діяльності, оновлено підходи до охорони та захисту прав громадян, інтересів суспільства та держави від протиправних посягань, посилено державний механізм гарантування дотримання прав і свобод окремих категорій громадян.

It was determined that the introduction of martial law on the entire territory of Ukraine led to the need to update the legislation and develop conceptually new approaches to the organization of the activities of police bodies. The forms and methods of their work have been adjusted, the scope of their powers has been optimized, new criteria for evaluating the effectiveness of their activities have been developed, approaches to protecting and protecting the rights of citizens, the interests of society and the state from illegal encroachments have been updated, and the state mechanism for guaranteeing the observance of the rights and freedoms of certain categories of citizens has been strengthened.

Определено, что введение на всей территории Украины военного положения обусловило необходимость обновления законодательства и выработки концептуально новых подходов к организации деятельности органов полиции. Скорректированы формы и методы их работы, оптимизирован круг их полномочий, выработаны новые критерии оценки эффективности их деятельности, обновлены подходы к охране и защите прав граждан, интересов общества и государства от противоправных посягательств, усилен государственный механизм обеспечения соблюдения прав и свобод отдельных категорий граждан.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; воєнний стан; martial law; военное положение; повноваження; powers; полномочия