Особливості організації розслідування злочинів проти моральності у сфері статевих стосунків - Малярова, В. О.; Maliarova, V. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0766-0752 (Форум права. – 2013. – № 3. – С. 333–339, 2013)
Процес розслідування злочинів проти моральності у сфері статевих стосунків розглянутий, як такий, що складається із пізнавальної і організаційно-тактичної діяльності, обумовленої особливостям формування і законного одержання доказової інформації. Організація розслідування у кримінальному провадженні проаналізована, як один із видів організаційної діяльності, що підтримує основну функцію слідчого – розслідування злочину. Організаційна діяльність досліджена, як допоміжна до розслідування діяльність, що здійснюється шляхом упорядкування його елементів та створення сприятливих умов розслідування. Проаналізовані і дослідженні організаційні засади розслідування злочинів проти моральності у сфері статевих стосунків, а також взаємозв’язки між організацією і плануванням розслідування злочинів. Investigation of crimes against morality in sexual relations - a process that consists of cognitive, organizational and tactical activity, due to the peculiarities of formation and lawful obtaining of evidence-based information. Organization of investigation in criminal proceedings is a type of organization that supports the basic function of investigation - the investigation of the crime. Organizational activities are ancillary to the investigation activities undertaken by ordering its elements and creating an enabling environment. The article analyzes the institutional framework of investigating crimes against morality in sexual intercourse. Investigating the situation, which consist in investigating crimes against morality in sexual intercourse is considered. Researched and analyzed the relationship between the organization and planning of crime investigation. Процесс расследования преступлений против нравственности в сфере половых отношений рассмотрен с точки зрения познавательной и организационно-тактической деятельности, которая обусловлена особенностями формирования и получения законным путем доказательственной информации. Организация расследования в уголовном производстве проанализирована, как один из видов организационной деятельности, поддерживающий основную функцию следователя – расследование преступления. Организационная деятельность исследована, как вспомогательная по отношению к расследованию, которая осуществляется путем упорядочения элементов расследования и создания благоприятной следственной ситуации. Проанализированы и исследованы организационные основы расследования преступлений против нравственности в сфере половых отношений и взаимосвязи между организацией и планированием расследования этого вида преступлений.
Features of the Organization Investigate Crimes against Morality in Sexual Relations
Особенности организации расследования преступлений против нравственности в сфере половых отношений
Малярова, В. О. Особливості організації розслідування злочинів проти моральності у сфері статевих стосунків [Електронний ресурс] / В. О. Малярова // Форум права. – 2013. – № 3. – С. 333–339. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/jpdf/ FP_index.htm_2013_3_56.pdf.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; методика розслідування злочинів; методика расследования преступлений; methods of crime investigation; злочини проти моральності у сфері статевих стосунків; преступления против нравственности в сфере половых отношений; crimes against morality in sexual relations