Деякі міркування щодо вдосконалення положень Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж - Казанчук, І. Д.; Kazanchuk, I. D.; Казанчук Ірина Дмитрівна (Вісник НТУУ "КПІ". Політологія. Соціологія. Право. - 2020. - Вип. 4 (48). - С. 70-74, 2020)
Розглянуто нормативно-правові акти, якими врегульовано сферу охорони навколишнього природного середовища, проаналізовано сучасний стан оновлення адміністративного законодавства в частині посилення інституту адміністративної відповідальності за порушення правових норм у сфері захисту природних екосистем від пожеж із метою визначення шляхів його удосконалення.

The normative legal acts regulating the sphere of environmental protection are considered, the current state of updating the administrative legislation in terms of strengthening the institution of administrative liability for violation of legal norms in the field of protection of natural ecosystems from fires in order to determine ways to improve it.

Рассмотрены нормативно-правовые акты, которые регулируют сферу охраны окружающей природной среды, проанализировано современное состояние обновления административного законодательства в части усиления института административной ответственности за нарушение правовых норм в сфере защиты природных экосистем от пожаров с целью определения путей его совершенствования.
Some reﬂections on improving the provisions of the code of Ukraine on administrative oﬀenses in terms of increasing liability for violation of legislation in the feld of protecting natural ecosystems from fres
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративна відповідальність; административная ответственность; administrative liability; адміністративне законодавство; административное законодательство; administrative legislation; природоохоронна сфера; природоохранная сфера; environmental sphere; захист природних екосистем; защита природных экосистем; protection of natural ecosystems; порушення правил пожежної безпеки; нарушение правил пожарной безопасности; violation fire safety