Практикум із юридичного документознавства : навчальний посібник - Голопич, І. М.; Holopych, I. M.; Єльнікова, Н. І.; Yelnikova, N. I.; Оверчук, О. Б.; Overchuk, O. B.; Перцева, В. А.; Pertseva, V. A. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
Навчальний посібник призначений для аудиторної та самостійної роботи здобувачів вищої освіти усіх спеціальностей денної та заочної форм навчання й орієнтований на вироблення практичних навичок відтворення документної інформації, написання текстів юридичних документів, а також укладання кадрово-контрактних, довідково-інформаційних, обліково-фінансових, організаційно-правових і розпорядчих документів згідно з чинним ДСТУ 4163:2020. Розділи практикуму містять короткі зведення базових теоретичних знань і практичні завдання різних форм і типів складності, зразки документів і типові мовні звороти для їх укладання.

The textbook is intended for classroom and independent work of higher education students of all specialties of full-time and part-time forms of study and is focused on developing practical skills in reproducing documentary information, writing texts of legal documents, as well as compiling personnel and contractual, reference and informational, accounting and financial, organizational and legal and administrative documents in accordance with the current DSTU 4163:2020. The sections of the practical course contain brief summaries of basic theoretical knowledge and practical tasks of various forms and types of complexity, sample documents and typical language phrases for compiling them.
Keywords: Навчальні видання. Educational edition; юридичне діловодство; юридичний документ; юридична техніка; мовностильові особливості юридичних документів; правила оформлення документів; правила організації документообігу; електронний документообіг; legal paperwork; legal document; legal technique; linguistic and stylistic features of legal documents; rules for document preparation; rules for organizing document flow; electronic document flow