Адміністративно-юрисдикційна діяльність органів внутрішніх справ : автореферат дисертації - Гусаров, С. М.; Gusarov, S. M.; Гусаров, С. Н.; Сергій Гусаров (Київ, 2009)
У дисертації здійснено комплексне дослідження адміністративно-юрисдикційної діяльності органів внутрішніх справ у сфері забезпечення громадської безпеки та охорони громадського порядку. На основі аналізу зовнішньої та внутрішньої компетенції ОВС щодо адміністративноюрисдикційної діяльності запропоновано заходи з удосконалення зовнішніх актів юрисдикційного впливу в галузі застосування норм адміністративного права, а також адміністративно-правового механізму реалізації юрисдикційних повноважень. На основі позитивного світового досвіду надання адміністративних послуг населенню у процесі здійснення юрисдикційної діяльності розроблено нові теоретичні та практичні підходи до структурної будови системи МВС України, які б дозволили забезпечити громадський порядок в Україні на рівні світових стандартів, з урахуванням проведення на її території чемпіонату з футболу «Євро–2012». Крім того, запропоновано авторські законопроекти з питань юрисдикційної діяльності органів внутрішніх справ, частина з яких прийнята Верховною Радою України і набрала чинності.

The dissertation deals with the complex research of administrative-jurisdictional activity of organs of Internal Affairs in the sphere of providing public security and safeguarding public order. By analysing the external and internal competence of organs of Internal Affairs in administrative-jurisdictional activity the measures aimed at improving external acts of jurisdictional influence in the sphere of application of administrative law norms as well as administrative law mechanism of realization of jurisdictional powers are proposed. Regarding positive world experience of providing administrative services for population in the process of jurisdictional activity, new theoretical and practical approaches to structural development of the system of the Ministry of Internal Affairs which would afford to provide public order in Ukraine at worldwide level, as well as holding ‘‘Euro2012’’football championship on its territory, are worked out. In addition to, the author’s bills concerning jurisdictional activity issues of organs of Internal Affairs are proposed; the part of them has been adopted by Verkhovna Rada of Ukraine and legitimized.

В диссертации проведено комплексное исследование административно-юрисдикционной деятельности органов внутренних дел в сфере обеспечения общественной безопасности и охраны общественного порядка. На основе анализа внешней и внутренней компетенции ОВД по административно-юрисдикционной деятельности предложены меры по усовершенствованию внешних актов юрисдикционного воздействия в области применения норм административного права, а также административно-правового механизма реализации юрисдикционных полномочий. На основе положительного мирового опыта предоставления административных услуг населению в процессе осуществления юрисдикционной деятельности разработаны новые теоретические и практические подходы к структурному строению системы МВД Украины, которые позволили бы обеспечить общественный порядок в Украине на уровне мировых стандартов, с учетом проведения на ее территории чемпионата по футболу «Евро-2012». Кроме того, предложены авторские законопроекты по вопросам юрисдикционной деятельности органов внутренних дел, часть из которых принята Верховной Радой Украины и вступила в силу.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук
Administrative-Jurisdictional Activity of Organs of Internal Affairs
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; Україна. Ukraine. Украина; 12.00.07; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; адміністративно-юрисдикційна діяльність; административно-юрисдикционная деятельность; administrative and jurisdictional activities; забезпечення громадської безпеки; обеспечение общественной безопасности; ensuring public safety; охорона громадського порядку; охрана общественного порядка; protection of public order; адміністративно-правовий механізм; административно-правовой механизм; administrative and legal mechanism; адміністративні послуги; административные услуги; administrative services