Домашнє насильство – фонове явище чи злочин? - Фіалка, М. І.; Fialka, M. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5599-3335 (Новели законодавства про запобігання та протидію домашньому насильству: матеріали міжнар. круглого столу (м. Київ, 27 верес. 2019 р.). - Київ, 2019. - С. 176-179, 2019)
Зазначається що в межах кримінологічної теорії назріла наукова дискусія з приводу того, чи можливо розглядати домашнє насильство як фонове для злочинності явище. Наголошується на тому, що збіг законодавчо закріпленого розуміння домашнього насильства та його видів із змістом складів злочинів передбачених в тих чи інших кримінально-правових нормах, викликає логічні сумніви віднесення такого негативного суспільного явища як домашнє насильство до фонових явищ.

It is noted that within the framework of criminological theory there is a scientific debate about whether it is possible to consider domestic violence as a background phenomenon. It is emphasized that the coincidence of the legally enshrined understanding of domestic violence and its types with the content of criminal offenses provided for in certain criminal law norms raises logical doubts about the attribution of such a negative social phenomenon as domestic violence to background phenomena.

Отмечается что в пределах криминологической теории назрела научная дискуссия по поводу того, можно рассматривать домашнее насилие как фоновое для преступности явление. Подчеркивается, что совпадение законодательно закрепленного понимание домашнего насилия и его видов с содержанием составов преступлений предусмотренных в тех или иных уголовно-правовых нормах, вызывает логические сомнения отнесения такого негативного общественного явления как домашнее насилие к фоновым явлений.
Фіалка, М. Домашнє насильство – фонове явище чи злочин? / Фіалка Михайло // Новели законодавства про запобігання та протидію домашньому насильству: матеріали міжнар. круглого столу (м. Київ, 27 верес. 2019 р.) / Нац. акад. прокуратури України. - Київ, 2019. - С. 176-179.
Keywords: домашнє насильство; backgrounds phenomenon; злочин; domestic violence; домашнее насилие; crime; Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; преступление; фонове для злочинності явище; фоновое для преступности явление