Дистанційне навчання майбутніх офіцерів поліції: проблеми та перспективи - Тюріна, В. О.; Tiurina, V. O.; Данченко, І. О.; Danchenko, I. O.; Іванов, С. О.; Ivanov, S. O.; Короткевич, Р. О.; Korotkevych, R. O. (Distance education as the main problem of young people: Proceedings of the XV International Scientific and Practical Conference (Madrid, Spain, December 26 - 29, 2023). - Madrid, 2023. - P. 214-217, 2023)
Грунтовно проаналізовано основні проблеми та шляхи розвитку дистанційного формату отримання освіти в закладах вищої освіти МВС України. Попри надання можливостей мобільності та швидкого формування професійних компетентностей і результатів навчання, дистанційна освіта має низку недоліків, що можуть негативно позначитися на якості її результатів. Застосування технологій дистанційного навчання спричинило значну кількість труднощів, які негативно впливають на ефективність підготовки здобувачів вищої освіти, зокрема майбутніх офіцерів поліції України. Нестача міжособистісного спілкування, ресурсного та нормативно-правового забезпечення, практичної роботи з документами, неможливість жити повноцінним життям залишаються тими проблеми, які виникають у сучасній практиці віддаленої взаємодії.

The main problems and ways of developing the distance education format in higher education institutions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine have been thoroughly analyzed. Despite providing opportunities for mobility and rapid formation of professional competences and learning outcomes, distance education has a number of disadvantages that may negatively affect the quality of its results. The application of distance learning technologies has caused a significant number of difficulties, which negatively affect the effectiveness of the training of higher education seekers, in particular, future police officers of Ukraine. The lack of interpersonal communication, resource and regulatory support, practical work with documents, the inability to live a full life remain the problems that arise in the modern practice of remote interaction.

Основательно проанализированы основные проблемы и пути развития дистанционного формата получения образования в учреждениях высшего образования МВД Украины. Несмотря на предоставление возможностей мобильности и быстрого формирования профессиональных компетентностей и результатов обучения, дистанционное образование имеет ряд недостатков, которые могут отрицательно сказаться на качестве его результатов. Применение технологий дистанционного обучения повлекло за собой значительное количество трудностей, негативно влияющих на эффективность подготовки соискателей высшего образования, в частности будущих офицеров полиции Украины. Нехватка межличностного общения, ресурсного и нормативно правового обеспечения, практической работы с документами, невозможность жить полноценной жизнью остаются теми проблемами, которые возникают в современной практике отдаленного взаимодействия.
Keywords: заклади вищої освіти системи МВС; дистанційна освіта; дистанційне навчання; майбутні офіцери поліції; institutions of higher education of the MIA system; distance education; distance learning; future police officers; заведения высшего образования системы МВД; дистанционное образование; дистанционное обучение; будущие офицеры полиции