Відшкодуваня шкоди потерпілому: шляхи вдосконалення національного законодавства - Глобенко, Г. І.; Hlobenko, H. I. (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24 трав. 2024 р.). – Суми: СФ ХНУВС, 2024. – С. 186-188, 2024)
Відзначено, що питання відшкодування шкоди потерпілому за рахунок держави потребує вирішення на рівні спеціального закону. Перед законодавцем стоїть досить важливе та складне завдання щодо унормування і запровадження такої процедури.

It was noted that the issue of compensation for damage to the victim at the expense of the state needs to be resolved at the level of a special law. The legislator faces a rather important and difficult task of standardizing and introducing such a procedure.

Отмечено, что вопрос о возмещении вреда потерпевшему за счет государства нуждается в решении на уровне специального закона. Перед законодателем стоит достаточно важная и сложная задача по нормированию и внедрению такой процедуры.
Keywords: відшкодування шкоди; потерпілий; законодавство; compensation; victim; legislation; возмещение вреда; потерпевший; законодательство