Характеристика окремих факторів невиконання судових рішень - Лагода, К. О.; Lahoda, K. O. (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 6. - С. 219-226., 2014)
Стаття присвячена дослідженню окремих правових та організаційно-управлінських факторів невиконання судових рішень. Акцентується увага на криміногенних недоліках норм матеріального права, зокрема, конструювання їх санкцій, що сприяють ухиленню від виконання судових рішень. Відстоюється думка про суттєвий криміногенний вплив корупції в судових органах, Державній виконавчій службі, відсутності належного судового й внутрішньовідомчого контролю за виконанням судових рішень, а також кримінологічно обґрунтованої методики прийняття (винесення) таких рішень, забезпечення їх виконання.

The article is devoted to research of some legal and organizationallyadministrative factors of non-fulfillment of court decisions. Attention on the criminogenic lacks of material law norms is accented, in particular, constructing of their approvals, that assists avoiding implementation of court decisions. An idea is defended about substantial criminogenic influence of corruption in judicial bodies, Government executive service, absence of the proper judicial and interdepartment control after implementation of court decisions, and also criminology reasonable methodology of acceptance (taking away) of such decisions, providing of their execution.

Статья посвящена исследованию отдельных правовых и организационно-управленческих факторов невыполнения судебных решений. Акцентируется внимание на криминогенных недостатках норм материального права, в частности, конструировании их санкций, что способствует уклонению от выполнения судебных решений. Отстаивается мысль о существенном криминогенном влиянии коррупции в судебных органах, Государственной исполнительной службе, отсутствии надлежащего судебного и внутриведомственного контроля за выполнением судебных решений, а также криминологически обоснованной методики принятия (вынесения) таких решений, обеспечения их исполнения.
Лагода, К. О. Характеристика окремих факторів невиконання судових рішень / К. О. Лагода // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 6. - С. 219-226.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; злочини проти правосуддя; преступления против правосудия; crimes against justice; невиконання судового рішення; judgment’s non-execution; неисполнение судебного решения; фактори злочинності; факторы преступности; crime factors; корупція; коррупция