Реалізація державних програм протидії домашньому насильству у Німеччині - Пінчук, Ю. К.; Pinchuk, Yu. K. (Актуальні проблеми запобігання та протидії домашньому насильству: матеріали регіон. наук.-практ. семінару (м. Дніпро, 5 груд. 2023 р.). – Дніпро : ДДУВС, 2023. – С. 142-144, 2023)
Досліджено досвід Німеччини у сфері протидії насильству в сім’ї. Зауважено, що термін «насильство у сім’ї» являє собою застосування насильства між людьми, що проживають у спільному союзі на основі взаємної турботи і підтримки та між партнерами та колишніми партнерами. Розглянуто реалізація державних програм протидії домашньому насильству у Німеччині.

The experience of Germany in the field of combating violence in the family was studied. It is noted that the term "domestic violence" represents the use of violence between people living in a common union based on mutual care and support and between partners and former partners. The implementation of state programs to combat domestic violence in Germany is considered.

Исследован опыт Германии в области противодействия насилию в семье. Замечено, что термин «насилие в семье» представляет собой применение насилия между людьми, проживающими в совместном союзе на основе взаимной заботы и поддержки между партнерами и бывшими партнерами. Рассмотрена реализация государственных программ противодействия домашнему насилию в Германии.
Keywords: домашнє насильство; насильство у сім’ї; протидія домашньому насильству; зарубіжний досвід; Німеччина; domestic violence; violence in the family; combating domestic violence; foreign experience; Germany; домашнее насилие; насилие в семье; противодействие домашнему насилию; зарубежный опыт; Германия