Методологія та методи дослідження адміністративно-правових засад сектора безпеки і оборони України - Пономарьов, С. П.; Ponomarov, S. P. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право . - 2017. - Вип. 43, т. 4. - С. 263-268, 2017)
В статті доведено, що методологія дослідження адміністративно-правових засад діяльності сектора безпеки і оборони – це концептуальний план і мета дослідження, виклад змісту і практичне застосування методів і прийомів пізнання процесів і явищ, що відбуваються в адміністративно-правовому забезпеченні функціонування сектору безпеки і оборони. Звернуто увагу, що методологія дослідження адміністративно-правових засад діяльності сектору безпеки і оборони України дозволяє визначити способи здобуття наукових знань про стан сектора безпеки і оборони, провести дослідження адміністративно-правового статусу суб’єктів сектора безпеки і оборони, забезпечити всебічність інформації щодо адміністративно-правового регулювання функціонування системи сектора безпеки і оборони, розглянути перспективи реформування сектору безпеки і оборони, розробити шляхи подолання деструктивних явищ в сфері безпеки і оборони адміністративно-правовими заходами.

It is proved in the article that the methodology of the study of the administrative and legal principles of the security and defense sector is a conceptual plan and purpose of the study, a statement of the contents and practical application of methods and techniques of knowledge of the processes and phenomena taking place in the administrative and legal maintenance of the functioning of the security and defense sector. It is noted that the methodology of the study of the administrative and legal basis of the activity of the security and defense sector of Ukraine allows us to determine the ways of obtaining scientific knowledge about the state of the security and defense sector, to conduct a study on the administrative and legal status of the security and defense sector entities, to provide comprehensive information on the administrative and legal to regulate the functioning of the security and defense sector, to consider the prospects for reforming the security and defense sector, to develop ways to overcome destructive phenomena in the field of security and defense administrative-legal measures.

В статье доказано, что методология исследования административно-правовых основ деятельности сектора безопасности и обороны – это концептуальный план и цель исследования, изложение содержания и практическое применение методов и приемов познания процессов и явлений, происходящих в административно-правовом обеспечении функционирования сектора безопасности и обороны. Обращено внимание, что методология исследования административно-правовых основ деятельности сектора безопасности и обороны Украины позволяет определить способы получения научных знаний о состоянии сектора безопасности и обороны, провести исследования административно-правового статуса субъектов сектора безопасности и обороны, обеспечить всесторонность информации по административно-правовому регулирования функционирования системы сектора безопасности и обороны, рассмотреть перспективы реформирования сектора безопасности и обороны, разработать пути преодоления деструктивных явлений в сфере безопасности и обороны административно-правовыми мерами.
Methodology and methods of the study of administrative and legal protection of the security and defense sector of Ukraine
Пономарьов, С. В. Методологія та методи дослідження адміністративно-правових засад сектора безпеки і оборони України / С. В. Пономарьов // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право . - 2017. - Вип. 43, т. 4. - С. 263-268.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; сектор безпеки і оборони; національна безпека; метод; методологія; сектор безопасности и обороны; национальная безопасность; метод; методология; security and defense sector; national security; method; methodology; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс