Особистість, суспільство, війна - Харківський національний університет внутрішніх справ; Kharkiv National University of Internal Affairs; Національна академія правових наук України (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
У матеріалах конференції проаналізовано актуальні психологічні питання українського суспільства, яке переживає стан війни. Розглянуто вплив агресивних інформаційних і психологічних технологій на особистість та засоби ефективної протидії ним, особливості надання психологічної допомоги та психологічної підтримки в умовах війни. Розкрито засади психологічного забезпечення сектору безпеки та оборони України, представлено широкий спектр наукових розробок вітчизняних та зарубіжних дослідників у царині права та психології.

The materials of the conference analyzed the current psychological issues of the Ukrainian society, which is experiencing a state of war. The influence of aggressive information and psychological technologies on the individual and the means of effective counteraction to them, the peculiarities of providing psychological assistance and psychological support in war conditions are considered. The principles of psychological support of the security and defense sector of Ukraine are revealed, a wide range of scientific developments of domestic and foreign researchers in the field of law and psychology are presented.

В материалах конференции проанализированы актуальные психологические вопросы украинского общества, переживающего состояние войны. Рассмотрены влияние агрессивных информационных и психологических технологий на личность и средства эффективного противодействия им, особенности оказания психологической помощи и психологической поддержки в условиях войны. Раскрыты основы психологического обеспечения сектора безопасности и обороны Украины, представлен широкий спектр научных разработок отечественных и зарубежных исследователей в области права и психологии.
Keywords: Збірники матеріалів наукових конференцій. Materials of conferences. Сборники материалов научных конференций; Materials of conferences. Збірники матеріалів наукових конференцій. Сборники материалов научных конференций; психологія; війна; поліцейський; юридична психологія; умови воєнного стану; неповнолітні; психологія пропаганди; психологічна допомога; саморегуляція; булінг; пропаганда; військовослужбовці; учасники бойових дій; Національна поліція України; мобілізація; біженці; psychology; law enforcement agency; police officers; police; war; psychological support; National Police of Ukraine; Ukraine; Україна; Украина; условия военного положения; война; военнослужащие; психология; психологическая помощь; полиция; Национальная полиция Украины