Зарубіжний досвід адміністративно-правової кваліфікації правопорушень - Чишко, К. О.; Chyshko, K. O.; Чишко Катерина Олександрівна (Підприємництво, господарство і право. - 2020. - № 3. - С. 185-191, 2020)
У статті узагальнено позитивний зарубіжний досвід адміністративно-правової кваліфікації правопорушень таких республік, як Білорусь, Молдова, Казахстан, Таджикистан, адміністра-тивно-юрисдикційна діяльність яких має спільні правові риси та характеристики для анало-гічної діяльності на теренах України. У результаті окреслено конкретні шляхи імплементації зарубіжного досвіду в Україні, реалізація яких забезпечить удосконалення адміністративно-пра-вової кваліфікації правопорушень.

The article summarizes the positive foreign experience of administrative and legal qualification of offenses of such republics as Belarus, Moldova, Kazakhstan, Tajikistan, whose administrative and jurisdictional activities have common legal features and characteristics for similar activities in Ukraine. As a result, specific ways of implementation of foreign experience in Ukraine are outlined, the implementation of which will ensure the improvement of administrative and legal qualification of offenses.

В статье обобщены положительный зарубежный опыт административно-правовой квалификации правонарушений таких республик, как Беларусь, Молдова, Казахстан, Таджикистан, административно-юрисдикционная деятельность которых имеет общие правовые черты и характеристики для анало-ской деятельности на территории Украины. В результате очерчены конкретные пути имплементации зарубежного опыта в Украине, реализация которых обеспечит совершенствование административно-правовой квалификации правонарушений.
Keywords: адміністративне правопорушення; порівняльно-правове дослідження; зарубіжний досвід; административные правонарушения; сравнительно-правовое исследование; зарубежный опыт; administrative offense; comparative legal research; foreign experience; Білорусь; Беларусь; Belarus; Молдова; Moldova; Казахстан; Kazakhstan; Таджикистан; співучасть у вчиненні правопорушення; адміністративно-правова кваліфікація правопорушень; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина