Становлення і розвиток ідеї прав і свобод людини в Україні - Турута, О. В.; Turuta, O. V.; Дубина, Н. А.; Dubina, N. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4432-4309 (Право і суспільство. - 2015. - № 4. Ч. 2. - С. 21-27, 2015)
У статті аналізуються джерела і витоки ідеї прав людини в Україні. Розкриваються теоретичні засади, зміст, особливості різноманітних концепцій, підходів, поглядів вчених на проблему реальності прав людини на різних етапах розвитку держави. Доводиться існування глибокого коріння ідеї прав людини у вітчизняній політико-правовій думці.

The article analyzes the sources and origins of the idea of human rights in Ukraine. Reveals the theoretical foundations, content, features of different concepts, approaches, views of scientists on the problem of the reality of human rights at different stages of development of the state. Prove the existence of the deep roots of the idea of human rights in the domestic political and legal thought.

В статье анализируются источники и истоки идеи прав человека в Украине. Раскрываются теоретические основы, содержание, особенности различных концепций, подходов, взглядов ученых на проблему реальности прав человека на разных этапах развития государства. Доказывается существование глубоких корней идеи прав человека в отечественной политико-правовой мысли.
Турута, О. В. Становлення і розвиток ідеї прав і свобод людини в Україні / Турута, О. В., Дубина, Н. А. // Право і суспільство. - 2015. - № 4. Ч. 2. - С. 21-27.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; права людини; правова держава; обмеження влади; природні права; рівність; справедливість; human rights; lawful state; limits on the power; natural human rights; equality; justice; права человека; правовое государство; ограничение власти; природные права; равенство; справедливость