Забезпечення правопорядку органами ювенальної превенції шляхом захисту прав дитини в умовах війни - Кіріка, Д. В.; Kirika, D. V.; Качур, С. А.; Kachur, S. A.; Diana Kirika (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 30-річчю Харк. нац. ун-ту внутр. справ у статусі університету (м. Вінниця, 22 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 71-73, 2024)
Підкреслено необхідність переглянути особливості діяльності відповідних служб та установ й вдосконалити законодавство щодо забезпечення повноцінного розвитку дитини під час воєнних дій у державі. Формується оновлений підхід до розуміння особливостей забезпечення правомірної поведінки дітей під час війни на основі забезпечення та реалізації прав і законних інтересів дитини.

The need to review the specifics of the activities of relevant services and institutions and improve legislation on ensuring the full development of children during military operations in the state is emphasized. An updated approach to understanding the specifics of ensuring the lawful behavior of children during war is being formed on the basis of ensuring and implementing the rights and legitimate interests of the child.

Подчеркнута необходимость пересмотреть особенности деятельности соответствующих служб и учреждений и усовершенствовать законодательство по обеспечению полноценного развития ребенка во время военных действий в государстве. Формируется обновленный подход к пониманию особенностей обеспечения правомерного поведения детей во время войны на основе обеспечения и реализации прав и законных интересов ребенка.
Keywords: діти; захист прав дітей; умови війни; ювенальна превенція; children; protection of children's rights; war conditions; juvenile prevention; дети; защита прав детей; условия войны; ювенальная превенция