Зарубіжний досвід удосконалення оцінювання персоналу установ виконання покарань та можливості його використання в Україні - Науменко, К. С.; Naumenko, K. S. (Наше право. - 2017. - № 1. - С. 219-224, 2017)
Досліджено основні критерії за якими здійснюється оцінка працівників органів та установ виконання покарань у зарубіжних країнах, серед яких психологічний стан та особистість майбутнього працівника, адаптація особи до умов праці в пенітенціарних установах. Надано конкретні рекомендації щодо удосконалення чинного законодавства з питань оцінювання персоналу органів та установ виконання покарань.

The article examines the main criteria for assessing employees of penitentiary institutions in foreign countries, including the psychological state and personality of the future employee, the adaptation of the person to working conditions in penitentiary institutions. Based on the analyzed positions, specific recommendations were provided to improve the current legislation on the evaluation of personnel of penitentiary bodies and institutions.

Исследованы основные критерии по которым осуществляется оценка работников органов и учреждений исполнения наказаний в зарубежных странах, среди которых психологическое состояние и личность будущего работника, адаптация личности к условиям труда в пенитенциарных учреждениях. Даны конкретные рекомендации по усовершенствованию действующего законодательства по вопросам оценки персонала органов и учреждений исполнения наказаний.
Keywords: система виконання покарань; system of execution of punishments; система исполнения наказаний; оцінювання; assessment; оценивание; персонал; personnel; пенітенціарна установа; penitentiary institution; пенитенциарная учреждение; психологічний стан; psychological state; психологическое состояние; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт