Проблеми емансипації неповнолітніх осіб, які бажають займатися підприємницькою діяльністю - Коваленко, О. О.; Kovalenko, O. O. (Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 5. - С.36-40, 2018)
Предметом розгляду статті є проблема судового захисту інтересів неповнолітніх осіб щодо на-дання їм повної дієздатності, коли вони мають намір займатися підприємницькою діяльністю. Вка-зується на необхідність закріплення в законодавстві України норм, що визначали би право неповно-літніх осіб звертатися до суду з вимогою про надання їм повної дієздатності за умови відсутності згоди на це законних представників і органів опіки та піклування.

The subject of this article is the problem of judicial protection of the interests of minors to give them full legal capacity when they intend to engage in entrepreneurial activities. It is pointed out that it is necessary to enshrine in the legislation of Ukraine norms that would determine the right of minors to apply to the court with a requirement to grant them full legal capacity in the absence of the consent of legal representatives and guardianship authorities.

Предметом рассмотрения данной статьи является проблема судебной защиты интересов несовершеннолетних лиц относительно предоставления им полной дееспособности, когда они намерены заниматься предпринимательской деятельностью. Указывается на необходимость закрепления в законодательстве Украины норм, которые определяли бы право несовершеннолетних лиц обращаться в суд с требованием о предоставлении им полной дееспособности при условии отсутствия согласия на это законных представителей, а также органов опеки и попечительства.
Коваленко, О. Проблеми емансипації неповнолітніх осіб, які бажають займатися підприємницькою діяльністю / Олена Коваленко // Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 5. - С.36-40.
Keywords: емансипація неповнолітніх; підприємницька діяльність; эмансипация несовершеннолетних; предпринимательская деятельность; emancipation of minors; business activity; дієздатність; дееспособность; capacity; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина