Самоуправління поліцейських в контексті їх особистісно-професійної здійсненності - Пономаренко, Я. С.; Ponomarenko, Ya. S.; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер.: Психологія. – 2022. – Вип. 2. - С. 51-55, 2022)
Досліджено особливості здатності до самоуправління поліцейських з низьким та високим рівнями особистісно-професійної здійсненності. Акцентовано увагу на важливість самоуправління в практиці поліціювання, оскільки вміння керувати власним часом, силами та ресурсами, збільшує не лише професійну спроможність поліціантів, а й дозволяє їм відчувати себе реалізованим у житті, що мотивує до подальшого виконання службових обов’язків всупереч імовірним труднощам.

Peculiarities of the self-management ability of police officers with low and high levels of personal and professional feasibility were studied. Attention is focused on the importance of self-management in the practice of policing, since the ability to manage one's own time, forces and resources increases not only the professional capacity of police officers, but also allows them to feel fulfilled in life, which motivates them to continue to perform official duties despite possible difficulties.

Исследованы особенности способности самоуправления полицейских с низким и высоким уровнем личностно-профессиональной осуществимости. Акцентировано внимание на важности самоуправления в практике полицейского, поскольку умение руководить собственным временем, силами и ресурсами, увеличивает не только профессиональную способность полицейских, но и позволяет им чувствовать себя реализованным в жизни, что мотивирует к дальнейшему исполнению служебных обязанностей вопреки возможным трудностям.
Self-management of police officers in the context of personality's-professional fulfillmentity
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; поліцейські; police officers; полицейские; особистісно-професійна здійсненність; personal and professional feasibility; личностно-профессиональная осуществимость; професійна діяльність; professional activity; профессиональная деятельность; самоуправління; self-management; самоуправление; самоконтроль; self control