Девіація як форма поведінки маргіналів - Бутиліна, О. В.; Butylina, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3943-4098 (Девіантна поведінка: соціологічний, психологічний та юридичний аспекти : матеріали наук.- практ. конф. (м. Харків, 7 квіт. 2012 р.). – Харків : ХНУВС, 2012. – С. 46-50, 2012)
Маргінальність розглядається у тезах як нормальне і доволі стійке соціальне явище. Авторка пропонує виокремлювати дві основні форми поведінки маргіналів: позитивну та негативну адаптацію. Остання є проявом девіації, адже в її основі лежить конфлікт із соціальним оточенням.

Marginality is regarded in theses as normal and sufficiently sustainable social phenomenon. The author proposes to allocate two basic forms of marginal behavior: positive and negative. The latest is a manifestation of the deviation, as it is based on a conflict with the social environment.

Маргинальность рассматривается в тезисах как нормальное и достаточно устойчивое социальное явление. Автор предлагает выделять две основные формы поведения маргиналов: позитивную и негативную адаптацию. Последняя является проявлением девиации, так как в ее основе лежит конфликт с социальным окружением.
Бутиліна О.В. Девіація як форма поведінки маргіналів / Олена Вікторівна Бутиліна // Девіантна поведінка: соціологічний, психологічний та юридичний аспекти : матеріали наук.- практ. конф. (м. Харків, 7 квіт. 2012 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, Навч.-наук. ін-т права та масових комунікацій, Ф-т психології, менеджменту, соц. та інформ. технологій ; Соціологічна асоціація України. – Харків : ХНУВС, 2012. – С. 46-50.
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; маргінальність; девіація; норма; конфлікт; девіантна поведінка; маргинальность; девиация; конфликт; marginality; deviation; norm; conflict