Міжнародне гуманітарне право як навчальна дисципліна у вищих навчальних закладах України - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; Serhii Bortnyk (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 45-47, 2022)
Наголошується на необхідності розгляду питання щодо впровадження дисципліни «Міжнародне гуманітарне право» в ряд освітньо-наукових програмам вищих військових навчальних закладів, зважаючи на те, що воно є теоретико-правовою основою ведення збройних конфліктів у всьому цивілізованому світі. Отмечается необходимость рассмотрения вопроса о внедрении дисциплины «Международное гуманитарное право» в ряд образовательно-научных программ высших военных учебных заведений, учитывая, что оно является теоретико-правовой основой ведения вооруженных конфликтов во всем цивилизованном мире. Emphasis is placed on the need to consider the introduction of the discipline "International Humanitarian Law" in a number of educational and research programs of higher military educational institutions, given that it is the theoretical and legal basis for armed conflict throughout the civilized world.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; міжнародне гуманітарне право; навчальна дисципліна; Вища освіта. Высшее образование. Higher education.; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Україна. Ukraine. Украина; вищі військові навчальні заклади; международное гуманитарное право; учебная дисциплина; высшие военные учебные заведения; international humanitarian law; academic discipline; higher military educational institutions