Воєнний стан: питання соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей - Лукаш, С. С.; Lukash, S. S.; Сергій Лукаш (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24 трав. 2024 р.). – Суми: СФ ХНУВС, 2024. – С. 144-147, 2024)
Зазначено, що законодавчі норми, що стосуються виконання законодавства про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей, не відповідають наявному досвіду вирішення актуальних проблем збалансованої соціальної політики. Наголошено на необхідність у структурних змінах в програмах, спрямованих на підвищення ефективності соціальної допомоги, включаючи перегляд пільг.

It is noted that the legislative norms relating to the implementation of legislation on social and legal protection servicemen and members of their families, do not correspond to the available experience in solving current problems of a balanced social policy. The need for structural changes in programs aimed at improving the effectiveness of social assistance, including the revision of benefits, was emphasized.

Отмечено, что законодательные нормы, касающиеся выполнения законодательства о социальной и правовой защите военнослужащих и членов их семей, не отвечают имеющемуся опыту решения актуальных проблем сбалансированной социальной политики. Отмечена необходимость в структурных изменениях в программах, направленных на повышение эффективности социальной помощи, включая пересмотр льгот.
Keywords: соціальний захист; воєнний стан; військовослужбовці; social protection; martial law; military personnel; социальная защита; военное положение; военнослужащие