Інформаційно-психологічна війна як різновид соціального конфлікту - Євдокімова, О. О.; Yevdokimova, O. O.; Olena Yevdokimova (Особистість, суспільство, закон: психологічні проблеми та шляхи їх розв’язання: тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяченої пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 30 берез. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 96-98, 2017)
Наголошено, що в умовах постіндустріального суспільства інформаційно-психологічні впливи стають оптимальним засобом боротьби між державами, партіями, релігійно-етнічними та фінансовими угрупованнями. Інформаційно-психологічну війну в тезах розглянуто як форму насильства, в якій в якості інструменту примусу використовуються можливості впливу інформації на психіку людини. Підготовка суспільства до активної протидії інформаційно-психологічним загрозам (як зовнішнім так і внутрішнім) стає питанням подальшого успішного функціонування української держави.

It is emphasized that in the conditions of the post-industrial society, informational and psychological influences become the optimal means of struggle between states, parties, religious-ethnic and financial groups. In theses, informational and psychological warfare is considered as a form of violence, in which the possibilities of information influence on the human psyche are used as a tool of coercion. The preparation of society for active countermeasures against informational and psychological threats (both external and internal) becomes a matter of further successful functioning of the Ukrainian state.

Отмечено, что в условиях постиндустриального общества информационно-психологические влияния становятся оптимальным средством борьбы между государствами, партиями, религиозно-этническими и финансовыми группировками. Информационно-психологическая война в тезисах рассмотрена как форма насилия, в которой в качестве инструмента принуждения используются возможности воздействия информации на психику человека. Подготовка общества к активному противодействию информационно-психологическим угрозам (как внешним, так и внутренним) становится вопросом дальнейшего успешного функционирования украинского государства.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; інформаційно-психологічна війна; information and psychological warfare; информационно-психологическая война; прихований інформаційно-психологічний вплив; hidden informational and psychological influence; скрытое информационно-психологическое влияние; маніпулювання суспільною свідомістю; manipulation social consciousness; манипулирование общественным сознанием; соціальна аномія; social anomie; социальная аномия