Щодо визначення екологічної безпеки як правової категорії - Бригадир, І. В.; Bryhadyr, I. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3181-3410; ResearcherID: J-7085-2016 (Форум права. – 2010. – № 4. – С. 109–114, 2010)
Щодо дослідження правової природи екологічної безпеки охарактеризовано основні підходи та погляди вчених на поняття екологічної безпеки, її ознаки, запропоновано авторське визначення екологічної безпеки.

To research of legal nature of ecological safety is devoted, basic approaches and looks of scientists are lighted up on the concept of ecological safety, its signs, author determination of ecological safety are offered.

В отношении исследования правовой природы экологической безопасности освещены основные подходы и взгляды ученых на понятие экологической безопасности, ее признаки, предложено авторское определение экологической безопасности.
To Definition of Ecological Safety as Legal Category
К определению экологической безопасности как правовой категории
Бригадир, І. В. Щодо визначення екологічної безпеки як правової категорії [Електронний ресурс] / І. В. Бригадир // Форум права. – 2010. – № 4. – С. 109–114. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2010-4/10bivjpk.pdf.
Бригадир І. В. "Щодо визначення екологічної безпеки як правової категорії." Форум права 4 (2010): 109-114.
Keywords: Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; Екологічне право. Environmental law. Экологическое право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правова охорона довкілля; екологічна безпека; забезпечення екологічної безпеки; правовая охрана окружающей среды; экологическая безопасность; обеспечение экологической безопасности; environmental safety; ecological safety