Поняття та значення вирішення індивідуальних трудових спорів у судах - Уварова, Н. В.; Uvarova, N. V. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 1, ч. 1. - С. 142-147, 2018)
Розглянуто сутність поняття «вирішення індивідуальних трудових спорів у судах». Підкреслено, що вирішення індивідуальних трудових спорів у судах є більш ефективним порівняно з позасудовим порядком, механізмом захисту прав, свобод та інтересів особи в трудових правовідносинах, що пов’язано із чіткою законодавчою регламентацією такого порядку.

In the article, based on the analysis of scientific views of scientists and the norms of the current legislation of Ukraine, the essence of the concept of "solving individual labor disputes in courts" is considered. It is stressed that the solution of individual labor disputes in courts is more effective, compared to the extra-judicial system, the mechanism of protection of the rights, freedoms and interests of the person in labor relations, which is connected with clear legal regulation of such order.

Рассмотрена сущность понятия «решения индивидуальных трудовых споров в судах». Отмечено, что решение индивидуальных трудовых споров в судах является более эффективным по сравнению с внесудебным порядком механизмом защиты прав, свобод и интересов лица в трудовых правоотношениях, что связано с четкой законодательной регламентацией такого порядка.
Keywords: трудовий спір; індивідуальний трудовий спір; вирішення трудового спору; судовий порядок; labor dispute; individual labor dispute; resolution of labor dispute; court procedure; трудовой спор; индивидуальный трудовой спор; решение трудового спора; судебный порядок