Щодо визначення поняття і змісту основних завдань та функцій патрульної поліції України в сучасних умовах: адміністративно-правові аспекти - Сердюк, А. М.; Serdiuk, A. M. (Науковий вісник публічного та приватного права. – 2016. - Вип. 3. – С. 45-49, 2016)
У статті проаналізовані теоретичні концепції та нормативно-правові акти України з метою визначення змісту та специфіки завдань і функцій патрульної поліції України крізь призму діяльності Національної поліції України. Обґрунтовуються авторські пропозиції щодо вдосконалення правових засад функціонування патрульної поліції в сфері забезпечення публічної безпеки і порядку, що є важливим елементом на шляху реформування української правоохоронної системи.

The article analyzes theoretical concepts and normative-legal acts of Ukraine in order to determine specificity of tasks and functions of patrol police of Ukraine through prism of National Police of Ukraine activity. Author substantiates proposals to improve legal basis of functioning of police patrol in area of public safety and order, which is important in way of reformingjudicial system of Ukraine.

В статье анализируются теоретические концепции и нормативно-правовые акты Украины с целью определения специфики задач и функций патрульной полиции Украины сквозь призму деятельности Национальной полиции Украины. Обосновываются авторские предложения по совершенствованию правовых основ функционирования патрульной полиции в сфере обеспечения общественной безопасности и порядка, что является важным элементом на пути реформирования правоохранительной системы Украины.
Сердюк А. М. Щодо визначення поняття і змісту основних завдань та функцій патрульної поліції України в сучасних умовах: адміністративно-правові аспекти / Сердюк А. М. // Науковий вісник публічного та приватного права. – 2016. - Вип. 3. – С. 45-49.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; патрульна поліція; патрульная полиция; patrol police; поліція; полиция; police; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; функції; функции; functions; адміністративно-правове регулювання; административно-правовое регулирование; administrative and legal regulation