Захист права комунальної власності, як один із напрямів здійснення правоохоронної функції держави - Соловей, Н. С.; Solovei, N. S. (Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 25 листоп. 2016 р). – Харків, 2016. – С. 316-320, 2016)
Правоохоронна функція держави є однією з найважливіших. Вона знаходить своє вираження у правомірній діяльності визначених державою органів та посадових осіб по охороні, захисту та відновленню конституційних прав і свобод засобами та шляхом, передбаченими у законі. Свій вплив вона здійснює на всі сфери життя громадян та правових інститутів, одним із яких є право комунальної власності. Розвитку правоохоронної функції держави у сфері комунальної власності сприятиме удосконалення теоретичної бази.

The law enforcement function of the state is one of the most important. It finds its expression in the legitimate activity of state-designated bodies and officials for the protection, protection and restoration of constitutional rights and freedoms by the means and in the way provided for in the law. It exerts its influence on all spheres of life of citizens and legal institutions, one of which is the right of communal property. The development of the law enforcement function of the state in the field of communal property will be facilitated by the improvement of the theoretical base.

Правоохранительная функция государства является одной из важнейших. Она находит свое выражение в правомерной деятельности определенных государством органов и должностных лиц по охране, защите и восстановлению конституционных прав и свобод средствами и путями, предусмотренными в законе. Свое влияние она оказывает на все сферы жизни граждан и правовых институтов, одним из которых право коммунальной собственности. Развитию правоохранительной функции государства в сфере коммунальной собственности будет способствовать усовершенствование теоретической базы.
Соловей, Н. С. Захист права комунальної власності, як один із напрямів здійснення правоохоронної функції держави / Соловей Н. С. // Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 25 листоп. 2016 р.) / МВС України, МОН України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С.316-320.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; захист права комунальної власності; право комунальної власності; правоохоронна функція держави; защита права коммунальной собственности; protection of communal property rights; law enforcement function of the state; правоохранительная функция государства