Концептуальні засади вдосконалення адміністративного законодавства, яке регламентує здійснення нагляду та контролю за охороною, захистом, використанням та відтворенням лісів в Україні - Колісніченко, С. Ю.; Kolisnichenko, S. Yu. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VI Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 9 черв. 2023 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2023. - С. 68-69, 2023)
Наголошено, що закріплення концептуальних засад здійснення нагляду та контролю за охороною, захистом, використанням та відтворенням лісів в Україні покликане окреслити загальний задум, напрям та пріоритети розвитку системи зазначеного нагляду та контролю як необхідного фактору забезпечення належного правового режиму лісів, їх раціонального та збалансованого використання.

It is emphasized that the consolidation of the conceptual principles of supervision and control over the protection, protection, use and reproduction of forests in Ukraine is designed to outline the general idea, direction and priorities for the development of the specified supervision and control system as a necessary factor for ensuring the proper legal regime of forests, their rational and balanced use.

Отмечено, что закрепление концептуальных основ осуществления надзора и контроля за охраной, защитой, использованием и воспроизводством лесов в Украине призвано определить общий замысел, направление и приоритеты развития системы указанного надзора и контроля как фактора обеспечения надлежащего правового режима лесов, их рационального и сбалансированного использования.
Keywords: адміністративне законодавство; administrative legislation; административное законодательство; концептуальні засади; conceptual principles; концептуальные основы; нагляд; supervision; надзор; контроль; control; охорона лісів; protection of forests; охрана лесов; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование